WORKSHOPS

Yoga Instituut Dirk-Jan Lust en Yoga bij Zwanet Werkt gaan in samenwerking een aantal workshops en bijscholingsmiddagen organiseren. Hieronder volgt de toelichting op de workshops, die toegankelijk zijn voor iedereen.

In de workshops kunnen we dingen aan bod laten komen waar we soms tijdens de lessen te weinig tijd voor hebben of we combineren yoga met andere onderwerpen. We hebben een gevarieerd aanbod waarmee we zoveel mogelijk mensen willen aanspreken. Zo zijn er workshops die puur om yoga gaan, maar zijn er ook filosofie bijeenkomsten, vroege-vogels wandelingen, en besteden we aandacht aan dans en aan muziek.

Het is voor ons belangrijk dat de workshops voor iedereen toegankelijk en uitvoerbaar zijn. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om mensen samen te brengen. Daarom bieden we na afloop altijd iets te drinken aan en kun je gezellig even napraten over de opgedane ervaringen. Uiteraard is dit helemaal vrijblijvend en niet verplicht.

De workshops zijn toegankelijk voor leden van Yoga Instituut Dirk-Jan Lust, leden van ADZ maar ook voor niet-leden. Het kan dus ook heel leuk zijn een workshop te komen volgen samen met een goede vriend of een familielid.

De meeste workshop duren drie uur, dit is inclusief een lange eindontspanning en het afsluitende drankje. Je bent er dus even helemaal tussen uit maar kunt ook nog andere dingen doen op die dag.

Inschrijven & informatie:

De organisatie is in handen van Zwanet van der Laan. Voor informatie en betalingen: 06 – 2703 4141 of yoga@zwanetwerkt.nl . Schrijf je in door een mail te sturen naar Zwanet: yoga@zwanetwerkt.nl

Kosten & Betaling:

We vragen wel een bijdrage voor de workshops, we besteden immers tijd aan de onderwerpen en voorbereiding en geven de workshops veelal zelf. Toch proberen we de kosten laag te houden. Wanneer we de workshops of bijscholingen door andere docenten, of door twee personen laten geven zijn de kosten vaak iets hoger.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging en betaal je de deelnamekosten aan Zwanet van der Laan, op het volgende rekeningnummer:
NL51 ASNB 0708 8453 98

  • Let op! Dit is een ander rekeningnummer dan die waar je het lesgeld naar overmaakt.
  • In de omschrijving van de betaling vermeld je jouw naam en de workshop die je gaat volgen.

Annulering :

Door ons            : Er is een minimaal aantal deelnemers nodig per workshop. Als er te weinig deelnemers zijn  dan wordt je geïnformeerd en krijg je de deelnamekosten terug.
Door jou            : Afzeggen tot 10 dagen voor het evenement: restitutie van de helft van de deelnamekosten; afzeggen korter dan 10 dagen voor het evenement: geen restitutie.

                                                                                                                                                                            Agenda 2017 workshops voor iedereen

Datum Workshops Tijdstip Docent Prijs
29 april

zaterdag

Yoga Workshop

Van Yoga naar Dans (geen danservaring noodzakelijk)

13:30 – 16:30 Sara en

Zwanet

25 euro
20 mei ???

zaterdag

Wandeling met uitleg

Weide vogels kijken in Wijde Wormer

07:00 – 09:00 Dick Glandorff 7 euro
28 mei

zondag

Informatieve Workshop & oefeningen

Stress de Baas; info, ademhaling, lichaamsbewustzijn

en TRE-oefeningen

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
10 juni

zaterdag

Yoga Filosofie

Uitleg over de yogafilosofie met uitstapjes naar

boeddhisme en westerse filosofie

13:30 – 16:30 Dirk-jan 12 euro
17 juni

zaterdag

Yoga Workshop

1+1 = Partneryoga. Ervaar het verschil tussen alleen of samen een asana doen. Leuk!

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
25 juni

zondag

Yoga Workshop

Mindfulle yogamiddag met afsluitend klankconcert

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
1 juli

zaterdag

Yoga Workshop

Vroeg-op-zomerflow-les

07:30 – 09:30 Zwanet 14 euro
15 juli

zaterdag

Informatieve Workshop & oefeningen

Slaap: wat is slaap, slaapproblemen en hoe kun je hier anders mee omgaan

19:00 – 22:00 Zwanet 20 euro
8 oktober

zondag

Kennismaken met Critical Alignment Yoga 13:30 – 15:30 Zwanet Gratis

proefles

15 oktober

zondag

Yoga Workshop

Van Kracht naar Flow naar Yin

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
29 oktober

zondag

Informatieve Workshop & oefeningen

Alles over pijn, pijn beleving, vermindering van pijn

en de invloed van yoga en meditatie op pijn

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
11 november

zaterdag

Ontspanning/ Muziek/ Meditatief

Klankhealing Lig-Concert, klankbad van meerdere wereldmuziekinstrumenten

19:45 – 22:00 Jacinta & Anne 25 euro
12 november

zondag

Yoga Workshop

Focusles: core & onderrug

13.30 – 16:00 Zwanet 16 euro
25 november

zaterdag

Yoga Workshop

Focusles: core & bovenrug

13.30 – 16:00 Zwanet 16 euro
2 december

zaterdag

Yoga Workshop

Mindfullnes, zen de drukke decembermaand in mbv

yoga en meditatie

13.30 – 16:30 Zwanet 20 euro
23 december

zaterdag

Jaarafsluiting: Yoga Avondles

Serene rustige les met yoga, meditatie en klank

19:30 – 21:30 Zwanet 14 euro

 

29 april

zaterdag

Yoga Workshop

Van Yoga naar Dans (geen danservaring noodzakelijk)

13:30 – 16:30 Sara en

Zwanet

25 euro
Als je van bewegen houdt en van yoga en van muziek dan is deze workshop helemaal voor jou geschikt. Zwanet neemt het yoga-gedeelte voor haar rekening en Sara verzorgt het dansgedeelte. Yoga en dans zullen elkaar regelmatig ontmoeten en in elkaar overgaan. Sara heeft een dansopleiding gevolgd en geeft ook regelmatig les aan groepen. We studeren geen dans in, of iets dergelijks. Het gaat echt om de beleving van je lichaam, het vrij ervaren van de beweging van je lichaam op muziek. Laat je vooral dus niet tegenhouden door belemmerende gedachtes als:
ik kan niet dansen, ik heb geen gevoel voor muziek, ik ben te oud enz.! Uiteraard is er een rustige warming-up en een wat langere eindontspanning en sluiten we af met iets te drinken.
Geschikt voor: iedereen!

 

20 mei ???

zaterdag

Wandeling met uitleg

Weide vogels kijken in Wijde Wormer

07:00 – 09:00 Dick Glandorff 7 euro
Dick Is een echte vogelkenner en geeft regelmatig wandelingen met uitleg over de diverse weidevogels die voorkomen in de omgeving van Zaanstad. Lekker vroeg uit de veren om in alle rust vogels te kijken en te genieten van de natuur! Daarna heb je de hele zaterdag nog voor je.

Helaas is Dick erg druk bezet en hebben we een voorlopige afspraak gemaakt op 20 mei. Het is echter nog niet helemaal zeker of Dick ook daadwerkelijk deze datum zal kunnen. Geef je wel op als je belangstelling hebt maar betaal nog niet. Als het niet door gaat ontvang je een afmelding.

Vertrekpunt is de parkeerplaats van de Zaanse Golf Club in Wijde Wormer: Zuiderweg 68A, 1456 NH Wijdewormer. Bereikbaar met fiets en auto.

Geschikt voor: iedereen die van de natuur houdt en  van  vroeg opstaan ……….

 

28 meizondag Informatieve Workshop & oefeningen

Stress de Baas; info, ademhaling, lichaamsbewustzijn

en TRE-oefeningen

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
Wat is stress, heeft stress een functie, wanneer wordt stress ongezond? Wat kun je doen aan stress? Waarom helpt yoga bij stress? Je krijgt inzicht in stress en hoe dit bij jezelf zit, daarnaast doen we vooral veel verschillende oefeningen: om je te leren hoe stress in jouw lijf voelt en hoe je dit kunt veranderen. We besteden ook aandacht aan tension release exercises (TRE). Wat zijn deze oefeningen en hoe werken ze? Je leert hoe je deze oefeningen zelf kunt doen en krijgt deze oefeningen ook mee naar huis. We sluiten af met een eindontspanning en een kop thee waarbij je eventueel nog wat na kunt praten als je dat wilt.
Naast yogadocent heeft Zwanet sinds 2011 ook een praktijk voor integratieve psychotherapie en coaching. In deze workshop combineert ze beide vakgebieden tot een praktische workshop waarin je stress beter begrijpt en steeds meer de baas wordt. Ook begrijp je beter waarom andere mensen stress ervaren en bepaald gedrag vertonen.

Geschikt voor: iedereen die zelf stress ervaart en er anders mee om wil leren gaan of stress van anderen beter wil begrijpen. Neem een notitieboekje mee!

Heb je in het verleden ernstige traumatische ervaringen meegemaakt en wil je meedoen, neem dan eerst even contact met me op. Dan bespreken we samen of het verstandig is om aan deze workshop deel te nemen.

 

10 juni

zaterdag

Yoga Filosofie

Uitleg over de yogafilosofie met uitstapjes naar

boeddhisme en westerse filosofie

13:30 – 16:30 Dirk-jan 12 euro
In het Westen kennen we de hedendaagse yoga vooral als een systeem van oefeningen maar in India maken de oefeningen deel uit van de yogafilosofie, die één van de zes scholen van het hindoeïsme vormt. De yogafilosofie bestaat uit 8 stappen/geledingen: yama (onthoudingen), niyama (voorschriften), asana’s (oefeningen), pranayama (ademhalingsoefeningen), pratyahara (terugtrekking in de zintuigen/ lichaamsbewustzijn), dharana (concentratie), dhyana (meditatie) en samadhi (volledige overgave / integratie). De asana’s, oefeningen, dienden om de daarop volgende stappen beter vol te kunnen houden: zo kun je met voldoende kracht in de houdingspieren en soepelheid in het lichaam het langer volhouden in een meditatiehouding. Yoga gaat al een heel eind terug in de geschiedenis en heeft ook verwantschappen met andere filosofieën en  levensbeschouwingen. Zo zijn het boeddhisme en het hindoeïsme nauw met elkaar verwant. Men is laat begonnen met het vastleggen van de asana’s en daarom zijn er in de loop van de tijd vele vormen van yoga ontstaan, in eerste instantie in het Oosten, zoals in India, China en Japan. Later zijn er ook verschillende vormen ontstaan in het Westen, waar onder Critical Alignment.

Dirk-jan geeft altijd een blok yogafilosofie binnen de lerarenopleiding maar zal voor deze middag de hele yogafilosofie proberen samen te vatten tot een beknopt en helder verhaal. Omdat Dirk-Jan filosofie heeft gestudeerd kan hij, daar waar relevant, ook uitstapjes maken naar de Westerse filosofie.

Na afloop kun je verder praten tijdens de borrel.

Geschikt voor: iedereen die geïnteresseerd is in de achtergrond en geschiedenis van yoga en hier meer over wil weten.

 

17 juni

zaterdag

Yoga Workshop

1+1 = Partneryoga. Ervaar het verschil tussen alleen of samen een asana doen. Leuk!

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
Heel af en toe laat Zwanet in de gewone lessen mensen samen een oefening uitvoeren of elkaar helpen en dat is altijd heel leuk. In deze lange les zullen we oefeningen alleen uitvoeren en dezelfde oefening met een partner. Je ervaart dan heel duidelijk het verschil tussen een oefening alleen uitvoeren of samen met een ander. Als je samen oefeningen uitvoert en elkaar helpt is dit ook heel leerzaam. Door te kijken naar het lichaam van een ander leer je ook veel over je eigen lichaam. Daarnaast ontstaat er verbinding en een vrolijke sfeer. Je hoeft geen eigen partner mee te nemen, dat mag natuurlijk wel, want we wisselen regelmatig van partner en dat is juist heel leuk en leerzaam. Bij een oneven aantal mensen vormt Zwanet samen met jou een team; zo doet iedereen altijd mee. We doen simpele houdingen maar ook wat meer uitdagende houdingen en je zult merken samen sta je sterker! We gaan met een respectvolle manier om met elkaars grenzen, zowel fysiek als mentaal. Zoals altijd bij een yogales sluiten we af met een lange eindontspanning en drinken we nog een kop thee of koffie.

Geschikt voor: mensen die graag nieuwe dingen willen leren en het leuk vinden om in verbinding te zijn met anderen. Máár ook bij uitstek geschikt voor mensen die het iets lastiger vinden om op hun gemak te zijn bij een andere persoon.

 

25 juni

zondag

Yoga Workshop

Mindfulle yogamiddag met afsluitend

klankconcert

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
Tijdens de mindfulness les doe je aan onthaasting, je komt los van de tijd. Je doet alles wat rustiger en met aandacht. Je besteedt aandacht aan het ontwikkelen van je ademhaling en lichaamsbewustzijn. Daarnaast wordt je meer bewust van je denken en denkpatronen. Ook leer je hoe je jouw gedachtes wat meer kunt loslaten of minder aandacht kunt geven. Mindfulness draait om 7 pijlers, deze zijn verweven in elke mindfulness les.

Yoga-oefeningen en (begeleide) meditatie vormen vaste bestanddelen van deze les. Door de rustige concentratie heeft je brein minder of geen tijd om te piekeren, en heb je minder last van angst. Meditatie betekent niet dat je hoofd altijd leeg moet, want dat lukt heel vaak niet. Meditatie betekent veel meer dat je leert accepteren wat zich aandient zonder dat je daarvan ontregeld raakt. We sluiten de les af met een klein klankconcert, dat overgaat in de eindontspanning. Na afloop kun je vrijblijvend iets drinken.

Geschikt voor: Mensen die houden van bewust yoga-oefeningen doen, meditatie, of willen onthaasten, hun lichaamsbewustzijn willen ontwikkelen, willen ontspannen.

 

1 juli

zaterdag

Yoga Workshop

Vroeg-op-zomerflow-les

07:30 – 09:30 Zwanet 14 euro
Voor de vroege vogels een heerlijke les om je dag goed te starten en daarna ligt de hele dag nog voor je open. We beginnen je lichaam rustig op te warmen en gaan geleidelijk via lichte oefeningen, die we al met elkaar verbinden, over naar een wat steviger flow, waarna we weer rustig afbouwen. We beginnen meer gesloten vanuit vooroverbuigingen en geleidelijk openen we ons lichaam meer en meer, zo omarmen we als het ware de dag die voor ons ligt. We sluiten af met eindontspanning en een fris drankje of een kop thee of koffie.

Geschikt voor: de vroege vogels onder ons óf voor de mensen die deze les zo lekker lijkt dat ze zelfs hiervoor hun bed vroeg uit willen komen. Geschikt voor iedereen, het is wel handig als je de basis yogahoudingen kent.

 

15 juli

zaterdag

Informatieve Workshop & oefeningen

Slaap: wat is slaap, slaapproblemen en hoe

kun je hier anders mee omgaan

19:00 – 22:00 Zwanet 20 euro
Heel veel mensen kampen met slaapproblemen. Als je slaap verstoord raakt kan dit veel consequenties hebben op je dagelijkse functioneren. In deze workshop leer je heel veel interessante dingen over slaap en over de factoren die een positieve invloed hebben op je slaap maar ook over de factoren die een negatieve invloed hebben op je slaap. Daarnaast doen we oefeningen die je leren beter te slapen of die je anders leren omgaan met een eventueel (chronisch) slaapprobleem. Deze workshop is bewust ’s avonds georganiseerd zodat je het geleerde meteen thuis kunt toepassen. We beginnen de workshop met het theoretisch gedeelte, waarna de oefeningen volgen en sluiten af met een eindontspanning. Er is veel aandacht voor lichaamsbewustzijn, ademhaling, los komen van het denken/ piekeren en er is veel aandacht voor ontspanning.

Naast yogadocent heeft Zwanet sinds 2011 ook een praktijk voor integratieve psychotherapie en coaching. In deze workshop combineert ze beide vakgebieden tot een praktische workshop. Ze heeft zich in slaap en slaapproblemen verdiept omdat dit veel voorkomt en besloot haar eindwerkstuk hierover te schrijven. Daarnaast was ze ervaringsdeskundige in slecht slapen totdat ze mindfulness technieken ging toepassen.

Geschikt voor: iedereen met slaapproblemen en/of die hier meer over wil weten. Neem een notitieboekje mee!

ZOMERSTOP – ZOMERSTOP – ZOMERSTOP- ZOMERSTOP

8 oktober

zondag

Kennismaken met Critical Alignment Yoga 13:30 – 15:30 Zwanet Gratis

proefles

Geschikt voor: Iedereen die nieuwsgierig is naar yoga en naar Critical Alignment Yoga en dit graag een keer wil proberen. Leeftijd speelt geen rol. Je hoeft ook niet lenig te zijn. Een nieuwgierige, open geest helpt bij het volgen van de les.
Je maakt kennis met de visie en alle hulpmiddelen die critical alignment yoga zo typeren. Zo kun je tijdens de les bemerken of deze vorm van yoga je aanspreekt en goed is voor je lichaam. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

 

15 oktober

zondag

Yoga Workshop

Van Kracht naar Flow naar Yin

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
We beginnen de workshop met een korte meditatie en een warming-up. Daarna beginnen we met yoga krachtshoudingen om vervolgens over te gaan naar meer vloeiende yoga bewegingen: flow. In de flow gebruiken we ook kracht maar staan we minder lang in een houding en daarom is dit minder zwaar voor je spieren maar spreek je meer je conditie aan. Na de flow gaan we het tempo vertragen en gaan we over naar meer yin-houdingen. Deze houdingen doe we vooral zittend of liggend en houden we langer aan. In yin-houdingen is er meer tijd en aandacht voor je ademhaling en voor het loslaten van diepere spanning. Yin moet niet verward worden met de eindontspanning. Tijdens yin-oefeningen kun je ook echt je spieren en weerstand in je spieren of je geest tegen komen. Na de yin-oefeningen gaan we genieten van een lange eindontspanning.
Inclusief eindontspanning zijn we ongeveer ruim 2,5 uur met yoga bezig. Daarom zal ik regelmatig een klein rustmoment inbouwen. 2,5 uur lijkt lang maar mijn ervaring is dat de tijd voorbij vliegt. We sluiten af met een kop thee/koffie/water met iets lekkers.

Geschikt voor: iedereen die de basis yoga-oefeningen kent en beschikt over een beetje conditie en spierkracht.

 

29 oktober

zondag

Informatieve Workshop & oefeningen

Alles over pijn, pijn beleving, vermindering van pijn en

de invloed van yoga en meditatie op pijn

13:30 – 16:30 Zwanet 20 euro
Je leert:
-wat pijn is en wat de functie van pijn is. Welke onderdelen van je lichaam hierbij betrokken zijn. Hoe een ‘normaal’ pijn proces verloopt en wanneer je verstoringen in het pijnproces krijgt.
-We staan stil bij wat de wetenschap nog niet weet over pijn of waar zij mee worstelt. Wat de reacties van mensen op pijn zijn.
-We kijken naar manieren waarop pijn wordt bestreden. En hoe yoga en mindfulness technieken je kunnen helpen om pijn te verminderen.
-Zelfanalyse: Heb jij wel eens pijn, zo ja hoe ga jij om met pijnklachten? Hoe reageer je op pijn tijdens de yogales?
-Diverse oefeningen gericht op reductie van pijn en anders leren omgaan met pijn

Na deze workshop heb je een veel beter begrip van pijn en kun je je eigen pijnklachten en/of die van anderen beter begrijpen en duiden. Tevens beschik je over een aantal oefeningen die pijn of je pijnbeleving kunnen helpen verminderen.

Geschikt voor:  Diegene die meer willen weten over pijn; zelf wel eens / regelmatig pijn ervaren; angstig zijn voor pijn, meer willen weten hoe je met pijn omgaat tijdens de yoga-oefeningen.

 

11 november

zaterdag

Ontspanning/ Muziek/ Meditatief

Klankhealing Lig-Concert, klankbad van meerdere wereldmuziekinstrumenten

19:45 – 22:00 Jacinta & Anne 25 euro
Het inmiddels bekende en vertrouwde klankconcert gegeven door Jacinta en Anne. Ze bespelen heel veel instrumenten op een intuïtieve manier. Het concert is elke keer weer anders, het blijft verrassend ook al heb je het al eerder bijgewoond. Alle instrumenten zijn akoestisch en zorgen voor klank en trillingen. Dit zorgt ervoor dat je de klanken niet alleen hoort maar ook voelt in je lichaam.
Ruim anderhalf uur ontspannen liggen (zitten kan natuurlijk ook), luisteren en voelen  en na afloop een kopje thee. Daarna weer heerlijk ontspannen naar huis.

Geschikt voor: eigenlijk iedereen, behalve als je heel rusteloos bent.

 

12 november

zondag

Yoga Workshop

Focusles: core & onderrug

13.30 – 16:00 Zwanet 16 euro
We zoomen tijdens deze uitgebreide yogales in op je onderrug. Je leert meer over je eigen houding, hoe je naar een meer gezonde houding kunt komen, je leert welke spieren belangrijk zijn voor je stabiliteit en hoe je deze kunt trainen. Daarnaast besteden we ook volop aandacht aan de beweeglijkheid van je bekken, heupen en benen en werken we aan krachtsopbouw. Ook besteden we aandacht aan het loslaten van spierspanning op plekken waar je deze makkelijk (onbewust) vastzet. Je zult ook veel oefeningen doen, die je thuis makkelijk kunt uitvoeren. Sommige oefeningen doen we rustig of langzaam, weer andere zijn stevig en dynamisch. De les is zo opgebouwd dat je het kunt volhouden en de tijd vliegt voorbij. We sluiten af met een wat langere eindontspanning.

Geschikt voor: iedereen die meer wil leren over zijn/haar onderrug, of klachten heeft aan de onderrug, of gewoon een lekkere yogales wil volgen.

 

25 november

zaterdag

Yoga Workshop

Focusles: core & bovenrug

13.30 – 16:00 Zwanet 16 euro
We zoomen tijdens deze uitgebreide yogales in op je bovenrug en op je houdingsspieren, zowel van onderrug als bovenrug.  Je leert je rug meer te ontspannen en je leert meer over je eigen houding en hoe je naar een meer gezonde houding kunt komen. Je leert welke spieren belangrijk zijn voor je stabiliteit van je bovenrug en hoe je deze spieren kunt trainen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de rol en de invloed van je core op je bovenrug.
Ook besteden we aandacht aan het loslaten van spierspanning op plekken waar je deze makkelijk (onbewust) vastzet. Je zult ook veel oefeningen doen, die je thuis makkelijk kunt uitvoeren. Sommige oefeningen doen we rustig of zijn zacht, weer andere zijn stevig en dynamisch. De les is zo opgebouwd dat je het kunt volhouden en de tijd vliegt voorbij. We sluiten af met een wat langere eindontspanning.

Geschikt voor: iedereen die meer wil leren over zijn/haar bovenrug, of klachten heeft, of gewoon een lekkere yogales wil volgen.

 

2 december

zaterdag

Yoga Workshop

Mindfulness, zen de drukke decembermaand in m.b.v.

yoga en meditatie

13.30 – 16:30 Zwanet 20 euro
De titel van deze workshop is een beetje grappig bedoeld maar bevat voor sommige mensen ook een kern van waarheid. Deze les is een moment van rust in een drukke maand.
Tijdens de mindfulness les doe je aan onthaasting, je komt los van de tijd. Je doet alles wat rustiger en met aandacht. Je besteedt aandacht aan het ontwikkelen van je ademhaling en lichaamsbewustzijn. Daarnaast wordt je meer bewust van je denken en denkpatronen. Ook leer je hoe je jouw gedachtes wat meer kunt loslaten of minder aandacht kunt geven. Mindfulness draait om 7 pijlers, deze zijn verweven in elke mindfulness les.
Yoga-oefeningen en (begeleide) meditatie vormen vaste bestanddelen van deze les. Door de rustige concentratie heeft je brein minder of geen tijd om te piekeren, en heb je minder last van angst. Meditatie betekent niet dat je hoofd altijd leeg moet, want dat lukt heel vaak niet. Meditatie betekent veel meer dat je leert accepteren wat zich aandient zonder dat je daarvan ontregeld raakt. We sluiten de les af met een klein klankconcert, dat overgaat in de eindontspanning. Na afloop kun je vrijblijvend iets drinken.

Geschikt voor: Mensen die houden van bewust yoga-oefeningen doen, meditatie, of willen onthaasten, hun lichaamsbewustzijn willen ontwikkelen, willen ontspannen.

 

23 december

zaterdag

Jaarafsluiting: Yoga Avondles

Serene rustige les met yoga, meditatie en klank

19:30 – 21:30 Zwanet 14 euro
Onze eigen variant op de kerstnachtdienst maar dan vrij van religie. Het zal een rustige en zachte les worden waarin yoga-oefeningen, ontspanning, meditatie en klank vloeiend in elkaar overgaan. Een mooie serene manier om het yogajaar 2017 af te sluiten.

Geschikt voor: Iedereen die houdt van een rustige les.